Valmista ensin täyte: Paahda huoneenlämpöinen jauheliha ja hienonnettu sipuli isolla pannulla. Mausta ja anna hautua hetken aikaa. Anna jäähtyä.
Suikaloi kiinankaali ja silppua vaalea osa halutessasi vielä pienemmäksi. Höyrytä kiinankaalia niin että menee kokoon, mutta säilyttää kauniin värinsä. Jäähdytä kylmässä tai juoksevan veden alla. Sekoita jauhelihan joukkoon.
Valmista taikina: Sulata rasva isossa kattilassa ja lisää joukkoon kylmä vesi. Rasva jäähtyy silloin huoneenlämpöiseksi. Lisää sekaan 1/3 munasta (loput tarvitaan voiteluun), suola, sokeri ja murustettu hiiva. Sekoita hyvin ja lisää jauhot vähitellen tukevalla kauhalla sekoittaen. Vaivaa 1-2 minuuttia kauhalla.
Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetuin käsin paperin kokoisiksi levyiksi. Peitä liinalla ja anna kohota hetken aikaa.
Vedä toinen taikina leivinpaperin kanssa uunipellille ja levitä jäähtynyt täyte päälle tasaisesti. Nosta toinen levy kanneksi leivinpaperia apuna käyttäen ja irrota paperi varovasti. Nipistä reunat kiinni ja painele haarukalla. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.
Vedä vähän jäähtynyt piirakka ison leikkuulaudan päälle ja leikkaa 24 palaksi tai sen mukaan minkä kokoinen piirakka on.
Kasvisvaihtoehto piirakasta syntyy, kun käytät jauhelihan tilalla soijarouhetta ja jätät munan pois. Voit lisätä kiinankaalisilpun myös jauhelihan joukkoon sen jälkeen kun jauheliha on saanut vähän väriä. Silloin kiinankaalin väri ei kuitenkaan säily yhtä kauniina kuin höyryttämällä.