Ladataan... Ladataan...

Jauheliha-kurkkupihvit

Valmistusaineet 4:lle
400 g Jauheliha naudan, rasvaa 17 %
120 g Kurkku
1 dl Sipuli
1 tl Rypsiöljy
0.8 tl Aromisuola, yrttisuola, suolapitoisuus 71 %
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Ota jauheliha huoneenlämpöön runsas ½ tuntia ennen mureketaikinan tekemistä. Hienonna sipuli ja pehmitä sitä mikrossa noin 1 minuutti. Valitse kiinteä kapea kurkku, tai jos kurkun siemenosa on iso ja pehmeä, koverra se pois. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Jos haluat raastaa kurkun, purista neste kevyesti talouspaperiin. Sekoita huoneenlämpöiset raaka-aineet hyvin keskenään ja mausta. Jaa mureketaikina neljään osaan. Pyöritä palloiksi ja litistä ohuiksi pihveiksi. Sipaise pintaan öljyä ja paista pinnoitetulla pannulla tai Gourmanda ruoanlaittopaperin päällä keskilämmöllä noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta.

Vinkki

Tarjoa lisukkeeksi esim. rosmariinipunajuurilohkoja, parsakaalia ja kastikkeeksi esim. Crème Bonjour 15% Chevre&yrtit (1 tl=n. 5 g) tai muuta vastaavaa.

Yksi annos sisältää 249 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":164,"alcohol":0,"protein":78,"carbohydrates":7},"weight":{"fat":18.22,"alcohol":0,"protein":19.51,"carbohydrates":1.69,"saturated_fat":6.57,"sugar":1.54,"fibre":0.71,"salt":0.86},"percent_raw":{"fat":0.6590721063661493,"alcohol":0,"protein":0.3136841034507022,"carbohydrates":0.027243790183148577},"percent":{"fat":66,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":3},"total":{"kcal":248,"weight":49.1,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":155.34},"item_type":"recipe","recipe_id":1024159,"servings":4}}

 
Sulje