Ladataan... Ladataan...

Jauhelihamunakas

Valmistusaineet 4:lle
250 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
100 g Sipuli
1 kynsi Valkosipuli
3 kpl Peruna, punnittu kuorineen, keitetty, suolaton
100 g Herkkusieni
3 tl Rypsiöljy
6 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 dl Vesi
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
50 g Persilja, tuore
200 g Tomaatti
Ohjeet

Hienonna sipulit ja viipaloi keitetyt perunat ja sienet. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää pannulle jauheliha ja anna sen ruskistua. Lisää myös sienet sekä perunat, kypsennä seosta hetki ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää vesi. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Kaada munakasseos jauhelihaseoksen päälle ja anna munakkaan kypsyä hiljalleen muutaman minuutin ajan.

Levitä lopuksi päälle tomaattiviipaleet ja leikkaa munakas neljään osaan.

Vinkki

Tarjoile salaatin kera.

Yksi annos sisältää 269 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":134,"alcohol":0,"protein":93,"carbohydrates":42},"weight":{"fat":14.85,"alcohol":0,"protein":23.18,"carbohydrates":10.43,"saturated_fat":3.01,"sugar":3.63,"fibre":3,"salt":1.9},"percent_raw":{"fat":0.4985657640989679,"alcohol":0,"protein":0.3458373587678627,"carbohydrates":0.15559687713316947},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":16},"total":{"kcal":268,"weight":60,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":341.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1023378,"servings":4}}

 
Sulje