Ladataan... Ladataan...

Joulumausteiset kebakot ja omenaperunoita

Valmistusaineet 4:lle
2 rkl Korppujauho
0.5 dl Rasvaton maito
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
1 kpl Kananmuna, kuoreton
1 tl Ruokasuola
1 tl Piparkakkumauste
2 rkl (silputtu) Persilja, tuore
600 g Peruna, punnittu kuorineen
1.5 kpl Omena, ulkomainen, kuorineen, keskiarvo
1 kpl Punasipuli
4 tl Rypsiöljy
0.75 tl Ruokasuola
Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Turvota korppujauhoja maidossa hetki.

Lisää loput ainekset ja vaivaa tasaiseksi massaksi.

Pyöritä kostutetuin sormin kebakoita leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Harjaa perunat puhtaaksi. Kuori omena ja punasipuli ja lohkoa joukkoon.

Kääntele öljy ja suola joukkoon. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia (tai 175 asteisessa kiertoilmassa yhdessä jauhelihakebakkojen kanssa).

Vinkki

Tarjoa punakaalin, puolukkahillon ja/tai jouluruokien yhteydessä.

Yksi annos sisältää 352 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":121,"alcohol":0,"protein":97,"carbohydrates":134},"weight":{"fat":13.37,"alcohol":0,"protein":24.07,"carbohydrates":33.35,"saturated_fat":2.31,"sugar":8.34,"fibre":3.19,"salt":3},"percent_raw":{"fat":0.3438446495431611,"alcohol":0,"protein":0.2750317423720536,"carbohydrates":0.38112360808478546},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":38},"total":{"kcal":352,"weight":87.63,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":377.35},"item_type":"recipe","recipe_id":1024919,"servings":4}}

 
Sulje