Lisäksi tarvitset 1 tl piparkakkumaustetta.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
Vaahdota munat ja sokeri toisessa vesihauteessa.
Sekoita muna-sokerivaahtoon suklaa-voiseos.
Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää edelliseen.
Kaada taikina voideltuun, 24–26-senttiseen irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia.
Kuorrutusta varten paahda pähkinät kuivalla pannulla ja hienonna ne karkeaksi rouheeksi esimerkiksi kokkiveitsellä.
Pilko suklaat ja lisää kiehautettu kerma sekaan. Lisää lopuksi voi.
Säästä kuorrutusta varten 2 dl seosta ja vaahdota lopusta jäähtyneenä täyte pähkinöiden kanssa.
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja täytä kerroksittain.
Anna kakun kovettua hetki kylmässä ennen kuorruttamista.
Kuorruta huoneenlämpöisellä kuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla.
Valmista kakku 2–4 päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii vetäytyä, kostua ja mehevöityä.
Huom! Tarjoa suklaakakku huoneenlämpöisenä, jolloin suklaan maku on parhaimmillaan.
Kakku onnistuu parhaiten leivontaan suunnitelluilla Block-suklailla.