Ladataan... Ladataan...

Juhlava mätitorttu

Valmistusaineet 16:lle
100 g Hapankorppuja
1.5 dl kalalientä
20 rkl Kirjolohen mätiä
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 prk creme fraichea, 28% rasvaa
1 dl kuohukermaa
0.5 dl (silputtu) hienonnettua sipulia
0.25 tl suolaa
0.5 dl sitruunamehua
10 lehti liivatelehtiä
20 rkl Kirjolohen mätiä (koristeeksi)
1 dl (silputtu) tuoretta silputtua tilliä (jätä osa koristeeksi)
2 kpl (keskik.) viipaloitua sitruunaa (koristeeksi)
Ohjeet

Lisäksi tarvitset tujauksen sitruunapippuria.

Pohja: hapankorput, kalaliemi.
Hienonna hapankorput monitoimikoneella, lisää kalaliemi ja anna liemen imeytyä hapankorppuihin. Painele seos irtopohjavuokaan.
Valmista täyte. Liota kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet kuumaan sitruunamehuuun. Soseuta ainekset mätiä lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää seokseen varovasti mäti ja jäähtynyt liivateseos.
Kaada seos hapankorppupohjalle ja hyydytä torttua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota vuoasta reunat varovasti ja siirrä torttu tarjoiluvadille. Koristele kakku mädillä, tillillä ja sitruunaviipaleilla.

Vinkki

Kalaliemen voit korvata samalla määrällä kasvislientä.

Yksi annos sisältää 187 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":121,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":20},"weight":{"fat":13.61,"alcohol":0,"protein":11.51,"carbohydrates":5.06,"saturated_fat":7.14,"sugar":1.42,"fibre":1.76,"salt":0.32},"percent_raw":{"fat":0.6488802720429739,"alcohol":0,"protein":0.24390942169892105,"carbohydrates":0.107210306258105},"percent":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":11},"total":{"kcal":187,"weight":40.81999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":120.13},"item_type":"recipe","recipe_id":718,"servings":16}}

 
Sulje