Ladataan... Ladataan...

Juuresvokki

Valmistusaineet 2:lle
120 g Porkkana
80 g Palsternakka
60 g Juuriselleri, selleri
100 g Kyssäkaali kaalirapi
75 g Purjosipuli
6 tl Rypsiöljy
0.2 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Kuori pestyt juurekset. Leikkaa porkkanat penneiksi. Leikkaa juuriselleri, palsternakka ja kyssäkaali paloiksi, joista on helppo leikata 2-3 millimetrin viipaleita. Leikkaa aukiviilletty huuhdottu purjo tai vain purjon vihreä osa ohuiksi puolirenkaiksi. Mittaa 2 rkl rypsiöljyä pinnoitetuun paistinpannuun, paistokasariin tai vokkiin. Kuumenna ja lisää juurekset. Vokkaa muutama minuutti ahkerasti käännellen. Lisää purjo vasta kypsymisen loppuvaiheessa, koska se kypsyy muita nopeammin. Jätä kasvikset "al dente", rapeiksi. Mausta suolaripauksella ja mustapippurilla.

Vinkki

Nauti esim. paistetun kalan, broilerinfileen tai muun lihan kera.

Yksi annos sisältää 179 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":127,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":41},"weight":{"fat":14.03,"alcohol":0,"protein":2.65,"carbohydrates":10.21,"saturated_fat":0.8,"sugar":8.45,"fibre":6.15,"salt":0.64},"percent_raw":{"fat":0.710532646333335,"alcohol":0,"protein":0.05960164841734997,"carbohydrates":0.2298657052493151},"percent":{"fat":71,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":178,"weight":42.93,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":232.05},"item_type":"recipe","recipe_id":1024693,"servings":2}}

 
Sulje