Leikkaa kaali viipaleiksi ja edelleen paloiksi ja poista samalla kanta. Hauduta kaalipaloja isossa kattilassa jonkin aikaa, niin että kaali pehmenee ja nestettä haihtuu. Silppua sipulit ja varret. Paahda huoneenlämpöinen jauheliha ja lisää joukkoon sipulisilppu (ei varsia). Mausta seos suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Kaada pehmennyt kaali ja jauheliha-seos yhteen isoon tai kahteen pienempään vuokaan (kun teet 10 hengen annoksen), ripottele joukkoon yrtit ja viipaloidut sipulinvarret. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja maito hyvin keskenään, mausta suolaripauksella ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla ensin 225 asteessa 10-15 minuuttia ja alenna sen jälkeen lämpö 180-200 asteeseen. Kesäkaalilaatikko kypsyy noin tunnissa, talvikaali vaatii pidemmän ajan.
Nauti lisukkeeksi esim. puolukka-survosta tai/ja tomaattisalaattia. Maitona voit käyttää myös laktoositonta maitoa, soija- tai kaurajuomaa. Jos olet allerginen munalle, korvaa se soija- tai vehnäjauhoilla tai silkentofulla.