Ladataan... Ladataan...

Kaali-jauhelihalaatikko

Valmistusaineet 10:lle
1600 g Valkokaali, keräkaali
600 g Jauheliha naudan, rasvaa 17 %
250 g Sipuli
8 dl Kevytmaito rasvaa 1,5 %
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1.5 tl Ruokasuola
1 tl Mustapippuri
4 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Leikkaa kaali viipaleiksi ja edelleen paloiksi ja poista samalla kanta. Hauduta kaalipaloja isossa kattilassa jonkin aikaa, niin että kaali pehmenee ja nestettä haihtuu. Silppua sipulit ja varret. Paahda huoneenlämpöinen jauheliha ja lisää joukkoon sipulisilppu (ei varsia). Mausta seos suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Kaada pehmennyt kaali ja jauheliha-seos yhteen isoon tai kahteen pienempään vuokaan (kun teet 10 hengen annoksen), ripottele joukkoon yrtit ja viipaloidut sipulinvarret. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja maito hyvin keskenään, mausta suolaripauksella ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla ensin 225 asteessa 10-15 minuuttia ja alenna sen jälkeen lämpö 180-200 asteeseen. Kesäkaalilaatikko kypsyy noin tunnissa, talvikaali vaatii pidemmän ajan.

Vinkki

Nauti lisukkeeksi esim. puolukka-survosta tai/ja tomaattisalaattia. Maitona voit käyttää myös laktoositonta maitoa, soija- tai kaurajuomaa. Jos olet allerginen munalle, korvaa se soija- tai vehnäjauhoilla tai silkentofulla.

Yksi annos sisältää 252 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":126,"alcohol":0,"protein":77,"carbohydrates":49},"weight":{"fat":13.4,"alcohol":0,"protein":18.53,"carbohydrates":11.69,"saturated_fat":5.24,"sugar":11.69,"fibre":3.9,"salt":1.19},"percent_raw":{"fat":0.49949975241509387,"alcohol":0,"protein":0.3069123429487572,"carbohydrates":0.19358790463614892},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":19},"total":{"kcal":252,"weight":65.64,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":348.98},"item_type":"recipe","recipe_id":1023929,"servings":10}}

 
Sulje