Ladataan... Ladataan...

Kaali-jauhelihapata ateria

Valmistusaineet 4:lle
400 g Jauheliha naudanpaisti, rasvaa 5 %
6 tl Rypsiöljy
100 g Sipuli
200 g Porkkana
600 g Valkokaali, keräkaali
4 dl Vesi
1 kpl Kasvisliemikuutio
21 tl Siirappi
1 tl Basilika, kuivattu
0.5 tl Mustapippuri
0.5 tl Ruokasuola
2 rkl (silputtu) Persilja, tuore
600 g Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton
SALAATTI
200 g Lehtisalaatti
200 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
200 g Puolukka
4 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
LISÄKSI
4 viipale Jälkiuunileipä
4 tl Margariini 60 %, keskiarvo
8 dl Rasvaton piimä
Ohjeet

Ota jauheliha vähäksi aikaa huoneen lämpöön ja käsittele sillä välin kasvikset. Silppua sipuli ja leikkaa porkkanat paksuhkoiksi penneiksi. Suikaloi kaali veitsellä tai raasta se käsikäyttöisellä myllyllä, koneella tai vihannesleikkurilla eli mandoliinilla.

Paista jauhelihaa ja sipulia kevyesti öljyssä paistokasarissa tai padassa. Lisää kaali ja sekoittele hetken aikaa. Lisää porkkanat ja hetken sekoittelun jälkeen kiehuva vesi, murustettu kasvisliemikuutio, siirappi ja kuivat yritit. Anna hautua tiiviin kannen alla muutaman kerran välillä sekoittaen. Kaalipata kestää kypsyä 30-45 minuuttia.

Laita perunat kiehumaan suolattomaan veteen ja sekoita salaatti. Rouhaise padan joukkoon mustapippuria, lisää suola, sekoita ja tarkista maku. Lisää pinnalle persiljaa.

Vinkki

Yhden kaali-jauhelihapata-annoksen paino n. 364 g ja salaatin 155 g.

Yksi annos sisältää 693 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":199,"alcohol":0,"protein":147,"carbohydrates":347},"weight":{"fat":21.45,"alcohol":0,"protein":35.68,"carbohydrates":84.08,"saturated_fat":3.21,"sugar":50.57,"fibre":13.13,"salt":2.92},"percent_raw":{"fat":0.28725290062265785,"alcohol":0,"protein":0.2123757757557054,"carbohydrates":0.5003713236216369},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":694,"weight":211.03999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":1012.76},"item_type":"recipe","recipe_id":1024529,"servings":4}}

 
Sulje