Ota jauheliha vähäksi aikaa huoneen lämpöön ja käsittele sillä välin kasvikset. Silppua sipuli ja leikkaa porkkanat paksuhkoiksi penneiksi. Suikaloi kaali veitsellä tai raasta se käsikäyttöisellä myllyllä, koneella tai vihannesleikkurilla eli mandoliinilla.
Paista jauhelihaa ja sipulia kevyesti öljyssä paistokasarissa tai padassa. Lisää kaali ja sekoittele hetken aikaa. Lisää porkkanat ja hetken sekoittelun jälkeen kiehuva vesi, murustettu kasvisliemikuutio, siirappi ja kuivat yritit. Anna hautua tiiviin kannen alla muutaman kerran välillä sekoittaen. Kaalipata kestää kypsyä 30-45 minuuttia.
Laita perunat kiehumaan suolattomaan veteen ja sekoita salaatti. Rouhaise padan joukkoon mustapippuria, lisää suola, sekoita ja tarkista maku. Lisää pinnalle persiljaa.
Yhden kaali-jauhelihapata-annoksen paino n. 364 g ja salaatin 155 g.