Ladataan... Ladataan...

Kaali-makkarakeitto varhaiskaalista

Valmistusaineet 6:lle
600 g Valkokaali, keräkaali
200 g Porkkana
150 g Sipuli
50 g Rypsiöljy
400 g Peruna, kuorittu
12 dl Vesi
1.5 kpl Kasvisliemikuutio
400 g Grillimakkara / lenkkimakkara, kevyt, keskiarvo
0.5 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Leikkaa porkkanat penneiksi ja sipulit lohkoiksi. Kuullota öljyssä kattilassa hetken aikaa. Lisää paloiteltu kesäkaali ja jatka hetki kuullottamista ennen veden lisäämistä. Murusta sekaan kasvis- tai lihaliemikuutio tai lorauta sekaan fondia. Anna kiehua n. 10 minuuttia ja lisää sen jälkeen kuutioidut perunat. Keitä kypsiksi. Leikkaa makkara kuutioiksi tai viipaleiksi ja paahda hetki pannulla tai lisää sellaisenaan. Anna makkarapalojen kiehua keiton joukossa 5-10 min. Tarkista maku.

Vinkki

Kun käytät muuta kuin nopeasti kypsyvää varhais- ja kesäkaalia, suikaloi tai raasta kaali ja keitä pidempään.

Tarjoa seuraksi leipää.

Yksi annos sisältää 289 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":147,"alcohol":0,"protein":42,"carbohydrates":100},"weight":{"fat":15.81,"alcohol":0,"protein":10.21,"carbohydrates":24.2,"saturated_fat":3,"sugar":8.03,"fibre":4.37,"salt":2.37},"percent_raw":{"fat":0.5082764890317282,"alcohol":0,"protein":0.14593602750598703,"carbohydrates":0.3457874834622848},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":35},"total":{"kcal":290,"weight":67.99000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":503},"item_type":"recipe","recipe_id":1023606,"servings":6}}

 
Sulje