Pinnalle
1 muna voiteluun
auringonkukan-, seesamin- tai pinjansiemeniä
1. Aloita piirakan teko täytteestä. Halkaise kaali ja poista kova keskus.
2. Raasta sipulit ja kaali monitoimikoneen karkealla terällä tai silppua kokkiveitsellä. Hauduta kannen alla voissa pehmeäksi n. 20 minuuttia.
3. Lisää murennetut liemikuutiot, mausteet ja tuorejuusto. Jatka hauduttamista 10–20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Jäähdytä.
4. Tällä välin liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen suolan ja sokerin kanssa.
5. Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi pehmeä rasva. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa.
6. Kauli puolet taikinasta leivinpaperin päällä ja nosta levy papereineen uunipellille.
7. Levitä runsaasti täytettä päälle ja voitele taikinalevyn reunat vedellä tai munalla.
8. Kauli toinen levy kanneksi ja painele reunat hyvin kiinni.
9. Voitele kansi munalla ja pistele haarukalla siihen reikiä. Ripottele halutessasi siemeniä pinnalle.
10. Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia, sen jälkeen keskitasolla noin 15 minuuttia.