Ota kalkkuna huoneenlämpöön tunniksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla, ja paista siinä fileen pintaan väri. Siirrä liha uunivuokaan. Kuori ja hienonna valkosipuli, ja hiero se fileeseen. Jos kalkkuna ei ole suolattu, hiero lihaan suolaa.
Kuori bataatit, ja leikkaa ne parin sentin lohkoiksi. Levitä lohkot fileen viereen vuokaan. Valuta hunaja ja loput öljystä bataattien päälle. Ripottele pinnalle oregano, suola ja pippuri. Paina paistomittari kalkkunan paksuimpaan kohtaan. Paista lihaa 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 70–75 astetta. Kääri kypsä liha folioon vetäytymään.
Tee kastike. Kaada vuoan pohjalle kertynyt neste viinin kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja keitä, kunnes neste on vähentynyt puoleen. Lisää kerma ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. Voit suurustaa kastikkeen vaalealla kastikesuuruksella.
Leikkaa kalkkuna viipaleiksi, ja asettele tarjolle bataattien ja kastikkeen kanssa.