Valmistusaineet 4:lle
PÄÄRUOKA:
450
g
Ohut kalkkunanfileepihvi
0.5
dl
Rypsiöljy
0.25
tl
Ruokasuola
1
tl
Mustapippuri
PÄÄRUOAN LISÄKE:
640
g
Peruna, punnittu kuorineen, keitetty, suolaton
KASVISLISUKE:
100
g
Sipuli
200
g
Porkkana
300
g
Kesäkurpitsa zucchini
200
g
Herkkusieni
3
tl
Rypsiöljy
4
rkl (silputtu)
Persilja, tuore
0.25
tl
Ruokasuola
LISÄKESALAATTI:
320
g
Lehtisalaatti
280
g
Paprika punainen
4
tl
Rypsiöljy
0.5
rkl
Valkoviinietikka
0.3
tl (rouhittu)
Mustapippuri
1
rkl (silputtu)
Persilja, tuore
NAUTI ATERIAN LISÄKSI:
4
viipale
Reissumies täysjyväruis
4
tl
Margariini 60 %, keskiarvo
8
dl
Rasvaton piimä vähälaktoosinen
Ohjeet
Ota kalkkunafileet huoneenlämpöön. Kuori perunat. Laita perunat kiehumaan suolattomaan veteen.
Suikaloi sipulit, viipaloi porkkanat, kesäkurpitsa ja herkkusienet. Lisää sipulisuikaleet ja ohuet porkkanaviipaleet kuumaan öljyyn vokkipannuun ja vokkaa hetken aikaa. Lisää kesäkurpitsa- ja herkkusieniviipaleet ja jatka vokkamista kunnes kasvikset ovat kovan kypsiä "al dente". Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Mausta persiljasilpulla tai muulla yrtillä ja 0,25 tl:lla suolaa.
Paista kalkkunan filee ohutpihvejä n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja rouhituilla pippureilla.
Sekoita salaatti.