Ladataan... Ladataan...

Kalkkunapyörykät tomaattikastikkeessa

Valmistusaineet 4:lle
80 g Sipuli
2 kynsi Valkosipuli
0.5 dl Rypsiöljy
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
3 rkl (silputtu) Persilja, tuore
500 g Paseerattu tomaatti
1 tl Sokeri
2 dl Vesi
400 g Jauheliha kalkkunan, rasvaa 5-6 %
15 g Parmesanraaste
0.5 tl Ruokasuola
2 rkl Basilika, tuore
Ohjeet

Valmista ensin kastike. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulit öljyssä. Paistokasari on hyvä valmistusastia. Lisää paseerattu tomaatti, suola, sokeriripaus ja 4-5 rouhaisua mustapippurimyllystä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon 2 dl vettä tai kanalientä. Anna hautua kannen alla, sillä aikaa kun valmistat mureketaikinan.

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. Tarkista kastikkeen maku. Ota mureketaikinasta lusikalla pieniä pyöryköitä (32 kpl) ja pudota ne kiehuvaan tomaattikastikkeeseen. Painele tarvittaessa syvemmälle. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 8-10 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi pyörykkä. Ripottele sekaan tuoretta basilikaa.

Vinkki

Tarjoa esim. perunan tai täysjyväpastan ja kasvisten kera.

Yksi annos sisältää 304 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":164,"alcohol":0,"protein":100,"carbohydrates":40},"weight":{"fat":18.06,"alcohol":0,"protein":24.9,"carbohydrates":9.92,"saturated_fat":2.99,"sugar":7.06,"fibre":2.07,"salt":2.91},"percent_raw":{"fat":0.5384993435670994,"alcohol":0,"protein":0.3300089451757835,"carbohydrates":0.13149171125711703},"percent":{"fat":54,"alcohol":0,"protein":33,"carbohydrates":13},"total":{"kcal":304,"weight":67.91,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":316.98},"item_type":"recipe","recipe_id":1023655,"servings":4}}

 
Sulje