Ladataan... Ladataan...

Karitsaa pähkinä-papu-salaatissa

Valmistusaineet 5:lle
500 g Lammas, ulkofile
2 tl Rypsiöljy
0.5 rkl Rosmariini
2 kynsi Valkosipulin kynsi
0.5 tl (rouhittu) Mustapippurirouhe
2 tl Suola, ruokasuola, jodioitu
Marinoidut pähkinät
1.5 dl Saksanpähkinä
Papusalaatti
250 g Papu, vihreä, härkäpapu
Reseptin osa 2
1 kpl Salottisipuli
1 kynsi Valkosipulin kynsi
2 rkl Saksanpähkinäöljy
0.3 tl Suola, ruokasuola, jodioitu
0.3 tl (rouhittu) Mustapippurirouhe
200 g Jäävuorisalaatti, amerikansalaatti, rapea
Reseptin osa 3
4 rkl Siirappi
3 rkl Viinietikka, balsamico
2 rkl Saksanpähkinäöljy
Ohjeet

Grillattu karitsanfilee (Valmista ensin karitsanfilee)
1. Kuivaa karitsanfileiden pinta talouspaperilla. Sivele pintaan öljyä.
2. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri, noin 40 s joka sivulta.
3. Pane karitsanfileet folio- tai uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari toiseen fileeseen.
3. Hienonna rosmariini ja kuori ja hienonna valkosipuli. Hiero mausteet fileiden pintaan.
4. Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä grillissä kuvun alla noin 10–12 min. Hiiligrilliin saat epäsuoran lämmön, kun kasaat kuumat hiilet yhdelle reunalle ja kypsennät lihaa toisella puolella. Voit jälkikypsentää lihan myös uunissa 200 asteessa.
5. Liha on kypsää, kun mittari näyttää 48–50 astetta. Lihan sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen kypsennyksen jälkeen.
6. Kääri fileet alumiinifolioon. Anna vetäytyä foliossa 10 min.

Marinoidut pähkinät
Yhdistämällä ainekset kulhossa. Jätä pähkinät maustumaan ainakin tunniksi.

Papusalaatti
1. Leikkaa pavuista kannat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 5–7 min. Kaada keitinvesi pois.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit saksanpähkinäöljyssä. 3. Pyöräytä pavut nopeasti pannussa ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Halkaise punasalaattikerä ja jaa lehdet lautasille. Revi romaine-salaatti lautasille.
5. Nosta pavut päälle. Leikkaa karitsa ohuiksi siivuiksi ja nosta papujen päälle.
6. Jaa pähkinät salaateille ja viimeistele siirappiliemellä. Rouhi pinnalle mustapippuria. Murusta timjami-pecorinolastut lautaselle.


Vinkki

Halutessasi voit murustaa timjami-pecorinolastut lautaselle.

Yksi annos sisältää 470 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":270,"alcohol":0,"protein":109,"carbohydrates":91},"weight":{"fat":29.49,"alcohol":0,"protein":26.65,"carbohydrates":22.24,"saturated_fat":4.25,"sugar":15.96,"fibre":5.6,"salt":3.1},"percent_raw":{"fat":0.5757054295556048,"alcohol":0,"protein":0.23127178528048511,"carbohydrates":0.19302278516390994},"percent":{"fat":58,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":19},"total":{"kcal":470,"weight":107.28999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":257.94},"item_type":"recipe","recipe_id":786310,"servings":5}}