Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot hyvin alustaen. Taikina saa olla pehmeä. Kohota peitettynä vedottomassa paikassa 15-20 minuuttia.
Kaada taikina pöydälle ja vaivaa se palloksi. Kauli isoksi pyöreäksi tai nelikulmaiseksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 15-20 min. Valmistele sillä aikaa päällinen.
Sekoita tomaattisose ja ketsuppi keskenään ja mausta pippurilla, halutessasi myös pizzamausteella. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin tai poikittain viipaleiksi, leikkaa paprika pariin osaan. Pariloi kasvisviipaleet kuumalla parilalevyllä tai paistinpannulla molemmin puolin. Huuhdo pinaatti (tai nokkonen) ja ryöppää pari minuuttia. Kaada vesi pois ja painele loput vedestä pois kauhalla. Leikkaa mozzarella ja tomaatit viipaleiksi.
Sekoita pyree ja ketsuppi keskenään ja levitä tomaattikastike pizzan päälle ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 5 minuuttia. Ota uunista ja levitä pinnalle pariloidut kasvikset ja nokkonen sekä mozzarella- ja tomaattiviipaleet. Pirskota päälle öljy. Työnnä takaisin uuniin ja jatka paistamista 3-5 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Pizzan leikkaaminen paloiksi onnistuu parhaiten keittiösaksilla.