Kuumenna kattilassa rypsiöljyä ja hunajaa sen verran, että ne sekoittuvat, älä keitä.
Lisää vaniljasokeri.
Kaada hiutaleet, siemenet, mantelit ja pähkinät leivinpaperin päälle uunipannulle.
Sekoita hunajaöljy tasaisesti joukkoon.
Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele ainakin kerran paistamisen aikana (vähän puolenvälin jälkeen). Jäähdytä.
Säilytä ilmatiiviissä purkissa pimeässä.
Käytä granolaa aamiais- tai jälkiruokamaljoissa jogurtin, hunajan, hedelmien ja marjojen kera.
Tiesitkö? Granola on melkein mysliä, mutta se paahdetaan uunissa rapeaksi, mysliä aina ei. Lisäksi granolassa on enemmän rasvaa ja makeutta. Granola sopiikin Keventäjän herkkuhetkiin, mysli arkeen.