Valmista ensin pestokastike. Valmista sen jälkeen vihannes-juustoseos ja kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan niin, että se on valmis samaan aikaan. HUOM! Pestosta riittää kahteen tai kolmeen kertaan. Samalla kun käytät sitä vähemmän, myös annoksen energiapitoisuus pienenee.
Kasvispasta: Kuutioi kesäkurpitsa, sipuli sekä chili (siemenet poistettu) pieniksi kuutioiksi ja kuullota aineksia pannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää lopuksi joukkoon fetajuusto pieninä kuutioina. Sekoita ja mausta seos mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita vihannes-juustoseos kypsän pastan joukkoon ja tarjoa punaisen pestokastikkeen kera.
Punainen pestokastike: Hienonna kaikki aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää seokseen oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä niin, että saat pestosta sopivan paksuista.