Valmista ensin tomaattikastike: Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää tomaattimurska, valkosipulit ja yrtit. Hauduta kastiketta hetki. Lisää lientä niin, että kastike jää melko paksuksi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä vielä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja mausta se suolalla ja pippurilla. Valmista juustokastike tomaattikastikkeen kypsyessä: Sulata margariini kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja vispilöi joukkoon maito pieninä erinä. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna sen kiehahtaa sekoittaen. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen pohjaan palamisen estämiseksi. Lisää juustoraaste. Tarkista maku ja mausta. Hienonna kasvistäytteen sipulit ja viipaloi sienet. Ryöppää puhdistetut pinaatit vedessä. Kuullota sipuleita voissa tai öljyssä pannulla. Lisää joukkoon sienet ja viimeisenä pinaatti. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kokoa lasagne kerroksittain tuoreista tai keitetyistä lasagnelevyistä uunipannulle tai uunivuokaan annoskokoisiksi. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi lasagnet 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Lisäkkeeksi maistuu raikas salaatti.