Ladataan... Ladataan...

Katin siskonmakkarakeitto/ muhennos

Valmistusaineet 6:lle
400 g Siskonmakkara
150 g Sipuli
150 g Lanttu
250 g Porkkana
100 g Juuriselleri, selleri
50 g Palsternakka
600 g Peruna, kuorittu
15 dl Vesi
2 kpl Lihaliemikuutio
0 g Maustepippuri
0.5 tl Ruokasuola
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Kuori ja kuutioi kasvikset. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää lihamielikuutiot, kokonaiset pippurit ja kasvikset perunoita lukuunottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10-15 minuuttia. Lisää perunakuutiot, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Lisää siskonmakkarat kuoresta palloina puristaen kiehuvaan keittoon. Sekoita välillä. Anna kypysä hiljalleen kannen alla viitisen minuuttia. Tarkista maku, lisää persiljasilppu ja anna hautua vielä muutama minuutti kannen alla ennen pöytään nostamista.

Vinkki

Nauti keitto leivän kera. Valmista keittoa syntyy noin 3 l. Jos keittoa jää esim. vain yhden hengen annos, lisää joukkoon tilkka vettä ja soseuta sosekeitoksi.

Yksi annos sisältää 282 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":132,"alcohol":0,"protein":48,"carbohydrates":102},"weight":{"fat":13.91,"alcohol":0,"protein":11.41,"carbohydrates":24.2,"saturated_fat":5.58,"sugar":5.28,"fibre":4.02,"salt":3.51},"percent_raw":{"fat":0.4678103063667932,"alcohol":0,"protein":0.17057832334607115,"carbohydrates":0.3616113702871357},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":36},"total":{"kcal":283,"weight":67.91,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":539.12},"item_type":"recipe","recipe_id":1024331,"servings":6}}

 
Sulje