Kuori parsan sitkeä kuori varovasti nupusta alaspäin. Kuoriminen käy kätevimmin, kun parsa makaa leikkuulautaa vasten. Aloita kuoriminen pari senttiä nupun alapuolelta. Perunankuorimisveitsi käy puuhaan hyvin.
Leikkaa parsojen kannasta kova puumainen osa pois. Mitä tuoreempi parsa, sitä lyhyemmältä matkalta kanta on ehtinyt kuivahtaa. Yleensä pari senttiä riittää, mutta joskus kuivunutta osaa on jopa yli viisi senttiä.
Parsat on helpoin keittää laakeassa kasarissa makuultaan. Mausta vesi suolalla ja sokerilla. Lisää parsat kiehuvaan veteen.
Parsan keittoaika on noin viisi minuuttia, vihreät kypsyvät jopa nopeammin. Paksut versot vaativat pidemmän kypsymisajan. Älä keitä parsaa lötköksi, vaan jätä se hiukan napakaksi, vaikka vanhat keittokirjat kehottavatkin keittämään tätä herkkää herkkua kymmeniä minuutteja. Oikea kypsyys on tietysti makuasia.
Valuta parsat keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päällä. Voit tarjota parsat kuumina tai kylminä. Jos tarjoat ne kylminä, jäähdytä ne heti keittämisen jälkeen kylmässä vedessä.