Silppua purjosipuli. Lisää veden joukkoon kiehumaan. Riivi herneet ja paloittele kukkakaali nupuiksi ja kantaosa kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Kuutioi tai lohko hyvin harjatut perunat. Lisää porkkanaviipaleet ja perunalohkot sipulien joukkoon kypsymään sekä hetken kuluttua herneet ja kukkakaali. Lisää myös ruokakerma ja rypsiöljy.
Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää paloitellut kirjolohifileet. Anna kypsyä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla tillillä.
Revi salaatinlehdet, lohko tomaatit ja retiisit. Paloittele paprika. Sekoita joukkoon öljy ja valkoviinietikka sekä basilikanlehdet.
Nauti keitto ja salaatti ruisleivän ja piimän kera.
Keitä kalanpäästä ja ruodoista liemi, jos mahdollista. Poista nahka fileestä terävällä veitsellä.