Ladataan... Ladataan...

Kesän herkut -lautanen

Valmistusaineet 1:lle
200 g Peruna, uusi, keitetty, suolaa
0.3 rkl Margariini 60 %, keskiarvo
70 g Lehtisalaatti
1 dl Mansikka
90 g Fetajuusto rasvaa 12-15 %, lehmänmaito, suolaliemessä
0.3 rkl Vaalea balsamikastike
50 g Porkkana
1 viipale Oululainen Jälkiuunileipä
Ohjeet

Herjaa perunat ja lisää ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi, kaada vesi pois ja anna kuivahtaa. Kuori pari porkkanaa. Revi huuhdottu ja ravisteltu salaatti lautaselle. Lisää joukkoon fetakuutiot, puolitetut mansikat ja pirskota päälle balsamiviinietikka. Nosta lautaselle porkkanat (nauti ne viimeeksi) ja kuumat uudet perunat. Levitä rasva heti kuumien perunoiden päälle, niin se sulaa ihanasti kostuttaen ne. Herkuttele nautiskellen.

Vinkki

Voit käyttää fetan tilalla myös tofua. Keitä samalla kaksinkertainen annos perunoita ja valmista puolesta huomenna esim. salaatti savukalan kanssa.

Yksi annos sisältää 489 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":149,"alcohol":0,"protein":93,"carbohydrates":247},"weight":{"fat":15.49,"alcohol":0,"protein":21.71,"carbohydrates":57.95,"saturated_fat":9.76,"sugar":11.85,"fibre":9.45,"salt":2.66},"percent_raw":{"fat":0.3043395465402648,"alcohol":0,"protein":0.18956920458893445,"carbohydrates":0.5060912488708008},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":489,"weight":128.87,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":498.78},"item_type":"recipe","recipe_id":1023611,"servings":1}}

 
Sulje