Silppua kesäsipulin sipuliosa ja leikkaa hyvät varret renkaiksi. Lisää sipuliosa veden joukkoon kiehumaan.
Riivi herneet ja paloittele kukkakaali nupuiksi ja kantaosa kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Kuutioi tai lohko hyvin harjatut perunat. Lisää porkkanaviipaleet ja perunalohkot sipulien joukkoon kypsymään sekä hetken kuluttua herneet ja kukkakaali. Lisää myös Becel 4% Ruoka ja rypsiöljy.
Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää viipaloidut sipulinvarret ja puolitetut ahvenfileet. Anna hautua muutama minuutti. Ohuet ahvenfileet kypsyvät hyvin nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla tillillä.
Nauti keitto ruisleivän kera. Selkäviivan kohdalla olevat ruodot lähtevät helposti pois rivinä kypsästä kalasta, jos et ole viiltänyt niitä pois raa'asta fileestä.