Ladataan... Ladataan...

Kesäkurpitsa-persikkalisuke

Valmistusaineet 4:lle
50 g Sipuli
300 g Kesäkurpitsa
400 g Persikka, kivineen
1 tl Rypsiöljy
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Huuhdo kesäkurpitsa ja persikat tai nektariinit. Kuori ja suikaloit puna-, salotti- tai tavallinen sipuli ja leikkaa suikaleiksi. Puolita persikat tai nektariinit ja poista kivet. Kopauta tukevalla veitsellä kiveen ja väännä kevyesti, niin kivi irtoaa. Leikkaa kiinteämaltoinen kesäkurpitsa vinottain lohkoiksi. Mittaa paistokasariin tai pannuun öljy ja kuumenna vähän. Lisää sipulisuikaleet ja kesäkurpitsalohkot. Kuullota hetken aikaa hyvällä lämmöllä ja lisää persikanpuolikkaat. Jatka hetki paistamista lastalla käännellen. Nosta kansi päälle ja anna hautua muutama minuutti kannen alla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Älä ylikypsennä. Mausta suolalla ja pari mustapippurirouhaisulla.

Vinkki

Lisuke sopii erityisen hyvin esim. porsaan- ja broilerinlihalle sekä lohikaloille, (kesällä grillatuille).

Yksi annos sisältää 64 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":16,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":41},"weight":{"fat":1.66,"alcohol":0,"protein":1.64,"carbohydrates":9.36,"saturated_fat":0.16,"sugar":7.4,"fibre":2.6,"salt":0.8},"percent_raw":{"fat":0.25313160491477826,"alcohol":0,"protein":0.11144912730680272,"carbohydrates":0.6354192677784192},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":64},"total":{"kcal":65,"weight":23.62,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":189.6},"item_type":"recipe","recipe_id":1024661,"servings":4}}

 
Sulje