Ladataan... Ladataan...

Kesäkurpitsa-riisipaistos

Valmistusaineet 6:lle
2 kpl Sipuli
650 g Kesäkurpitsa zucchini
2 tl Rypsiöljy
2 tl Oliiviöljy
1.5 dl Basmatiriisi
3.5 dl Vesi
1 kpl Kanaliemikuutio
100 g Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
100 g Pizzajuustoraaste
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsat.

Paista molempia suuressa muurikka- tai paellapannussa öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät hieman.

Lisää riisi (ja tarvittaessa öljyä), kiehuva vesi ja liemikuutio.

Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja imeytynyt nesteeseen.

Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste ja mausteet.

Siirrä ainekset (voideltuun) uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Vinkki

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Yksi annos sisältää 229 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":115,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":84},"weight":{"fat":12.69,"alcohol":0,"protein":7.34,"carbohydrates":20.91,"saturated_fat":6.22,"sugar":1.53,"fibre":1.39,"salt":1.79},"percent_raw":{"fat":0.502565328565407,"alcohol":0,"protein":0.12929049579078514,"carbohydrates":0.3681441756438078},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":229,"weight":51.87,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":245.17},"item_type":"recipe","recipe_id":1025061,"servings":6}}

 
Sulje