Lisäksi tarvitset ripauksen suolaa, mustapippuria ja persiljaa.
Leikkaa lapa suikaleiksi ja ruskista palat kevyesti padassa tai paistokasarissa. Lisää joukkoon porkkanapennit ja sipulisuikaleet ja anna niiden kuullottua hetken aikaa. Lisää vesi ja anna hautua 5–10 minuuttia kannen alla lihan mureudesta riippuen..
Kaada joukkoon paputölkkien sisältö ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää viipaloidut lehtisellerin varret kypsymisen puolessa välissä, niin ne säilyttävät kauniin värinsä. Tarkista maku.
Tarjoa esim. raikkaan salaatin kanssa.
Tölkkipapujen asemesta voit käyttää erivärisiä kuivattuja papuja noin 3 dl. Liota ne pakkauksen ohjeen mukaan, keitä noin 0,5 tuntia vedessä ja lisää sen jälkeen huuhdottuina lihojen, kasvisten ja tomaattimurskan (1–2 tlk) joukkoon. Mausta tuoreella tai kuivatulla chilillä ja hauduta noin 0,5 tuntia.