Ladataan... Ladataan...

Tulinen papupata

Valmistusaineet 4:lle
300 g vähärasvaista possunlapaa tai suikalelihaa
1 rkl ruokaöljyä
2 kpl sipulia suikaleina
2 kpl porkkanaa penneinä
1 tlk kidneypapuja chilikastikkeessa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 rkl vettä
3 varsi lehtisellerin vartta viipaleina
3 kpl laakerinlehteä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset ripauksen suolaa, mustapippuria ja persiljaa.

Leikkaa lapa suikaleiksi ja ruskista palat kevyesti padassa tai paistokasarissa. Lisää joukkoon porkkanapennit ja sipulisuikaleet ja anna niiden kuullottua hetken aikaa. Lisää vesi ja anna hautua 5–10 minuuttia kannen alla lihan mureudesta riippuen..
Kaada joukkoon paputölkkien sisältö ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää viipaloidut lehtisellerin varret kypsymisen puolessa välissä, niin ne säilyttävät kauniin värinsä. Tarkista maku.
Tarjoa esim. raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki

Tölkkipapujen asemesta voit käyttää erivärisiä kuivattuja papuja noin 3 dl. Liota ne pakkauksen ohjeen mukaan, keitä noin 0,5 tuntia vedessä ja lisää sen jälkeen huuhdottuina lihojen, kasvisten ja tomaattimurskan (1–2 tlk) joukkoon. Mausta tuoreella tai kuivatulla chilillä ja hauduta noin 0,5 tuntia.

Yksi annos sisältää 403 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":84,"alcohol":0,"protein":151,"carbohydrates":168},"weight":{"fat":9.07,"alcohol":0,"protein":36.48,"carbohydrates":40.58,"saturated_fat":1.97,"sugar":5.94,"fibre":18.73,"salt":0.12},"percent_raw":{"fat":0.20932543964312295,"alcohol":0,"protein":0.37433509619192407,"carbohydrates":0.41633946416495304},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":403,"weight":112.89,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":312.28},"item_type":"recipe","recipe_id":1467,"servings":4}}

 
Sulje