Valmista ensin jauhelihakastike. Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha pannulla rypsiöljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua ilman kantta 15-20 min. Tarkista maku.
Leikkaa huuhdotut kesäkurpitsat pitkittäin ½-1 cm:n viipaleiksi. Jos kesäkurpitsat tuntuvat vetisiltä, paahda viipaleita kuivalla pannulla käännellen, niin osa nesteestä haihtuu.
Sipaise sopivan kokoinen uunivuoka pullo- tai muulla margariinilla. Levitä vuoan pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, ripsauta niiden päälle vähän pippuria tai/ja yrttisekoitusta, seuraavaksi jauheliha-tomaattikastiketta ja vähän raejuustoa. Liruttele kolmannes juustokastikkeesta raejuuston päälle. Seuraavaksi kesäkurpitsaviipaleita jne. Kaikkiaan kolme kerrosta kutakin ja päällimmäiseksi juustokastiketta.
Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tai keskimmäisellä ritilätasolla 200-225 asteessa 40-60 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua.