Ladataan... Ladataan...

Kesäkurpitsaleipä

Valmistusaineet 16:lle
300 g Kesäkurpitsa zucchini
2.5 dl Vesi
25 g Hiiva
0.75 tl Ruokasuola
0.5 rkl Kaneli
1 rkl Hunaja
0.5 dl Rypsiöljy
1 dl Rusina
2 dl Ruissihtijauho
5 dl Hiivaleipäjauho, tumma, vehnäjauho
Ohjeet

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi.

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna hiiva siihen. Lisää suola, kaneli ja hunaja. Lisää öljy, rusinat ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta jauhot erissä joukkoon.

Kohota 20 minuuttia liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Jäähdytä (liinan alla) ennen kumoamista ja leikkaamista. Leivän leikkaaminen liian lämpimänä tekee siitä helposti murenevan.

Yksi annos sisältää 126 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":79},"weight":{"fat":3.45,"alcohol":0,"protein":3.53,"carbohydrates":19.34,"saturated_fat":0.24,"sugar":3.42,"fibre":2.55,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.2534952049785153,"alcohol":0,"protein":0.11528676022468762,"carbohydrates":0.6312180347967972},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":63},"total":{"kcal":126,"weight":32.82999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":68.34},"item_type":"recipe","recipe_id":1024775,"servings":16}}

 
Sulje