Ladataan... Ladataan...

Kesävokki ja lohiviipaleet

Valmistusaineet 2:lle
300 g Lohifilee
3 rkl Vesi
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl Valkopippuri
75 g Porkkana
50 g Punasipuli
100 g Kukkakaali
100 g Parsakaali brokkoli
100 g Kesäkurpitsa zucchini
2 tl Rypsiöljy
2 tl Soijakastike
Ohjeet

Leikkaa lohifileet vajaan sentin viipaleiksi. Ota paistinpannu esille ja lisää siihen tilkka vettä.

Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa ne ja kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo kaalit ja leikkaa kantaosat viipaleiksi ja kukkaosat nupuiksi.

Kuumenna öljyä vähän vokissa ja lisää ensin porkkana ja sipuliviipaleet. Vokkaa hetken aikaa ja lisää kaalit ja viimeiseksi kesäkurpitsa, joka kypsyy nopeimmin. Vokkaa muutama minuutti ja mausta soijakastikkeella. Lisää joukkoon myös tilkka vettä. Älä kypsennä liikaa vaan jätä al dente. Kesä ja syyskasvikset kypsyvät nopeasti.

Laita levy kuumenemaan paistinpannun alla vokkaamisen aikana. Kun vesi kiehuu, lisää lohiviipaleet. Anna kypsyä noin minuutti ja käännä. Siihen mennessä vesi on lähes haihtunut ja toinen puoli ruskistuu kauniisti ilman rasvaa. Älä kypsennä liian pitkään, kala kypsyy nopeasti, pari minuuttia koko paistamiseen riittää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki

Kun teet tätä ruokaa talvella, kasvikset vaativat pidemmän kypsennysajan. Voit myös käyttää pakastevihanneksia.

Yksi annos sisältää 392 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":231,"alcohol":0,"protein":131,"carbohydrates":30},"weight":{"fat":25.36,"alcohol":0,"protein":32.37,"carbohydrates":7.52,"saturated_fat":4.26,"sugar":5.43,"fibre":4.1,"salt":2.46},"percent_raw":{"fat":0.5885966122943196,"alcohol":0,"protein":0.33385310903131776,"carbohydrates":0.07755027867436266},"percent":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":33,"carbohydrates":8},"total":{"kcal":392,"weight":81.49999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":396.36},"item_type":"recipe","recipe_id":1023935,"servings":2}}

 
Sulje