Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hiutaleet ja rypsiöljy. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Tai valmista puuro mikrossa. Jos puurosta tulee liian sakeaa, lisää tilkka vettä. Kauho puuro isolle syvälle lautaselle. Lisää mehukeitto, raejuusto ja marjat. Nauti.
Jos käytät sokerilla makeutettua mehukeittoa, ne sisältävät noin 36-40 kcal/100 (1 dl), 50 g raejuustoa on n. ½ dl. Marjat sisältävät vähän energiaa, joten niiden suurempi määrä ei paljon kalorimäärää heilauta.
Voit lisätä annokseen enemmän raejuustoa, samoin rypsiölyä, oman kaloritasosi mukaan.
Puuron joukkooon on hyvä lisätä rypsöljyä, silloin ateriasta tulee tasapainoisempi ja samalla saat pehmeitä rasvoja.