Valitse tasakokoisia pienehköjä punajuuria, niin ne kypsyvät nopeammin ja yhtäaikaa. Keitä kerralla enemmän punajuuria, niin saat niistä ruokaa, lisäkettä tai salaattia seuraavanakin päivänä. Pese punajuuret hyvin, jätä häntäjuuri paikoilleen. Lisää kesäpunajuuret kiehuvaan veteen ja keitä 20-30 min. Nauti kuumina perunan tapaan. Keitä talvipunajuuria vedessä 1-2 tuntia eli kunnes ne ovat pehmeitä puikolla tai tikulla kokeiltaessa. Tarjoa punajuuret kuumina, joko kuorittuina tai niin että jokainen kuorii punajuuren lautasellaan kuten perunan. Levitä pannulle gourmandaruoanlaittopaperi ja paista peratut silakat tai silakkafileet sen päällä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeen aineet ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa ennen ruokailua.
Silakat maistuvat myös kylminä esim. ruisleivän päällä.