Ladataan... Ladataan...

Kevyesti rosepippuri suolattua siikaa ja fenkolisalaattia

Valmistusaineet 4:lle
300 g Siikafilee
1 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl Sokeri
0.3 tl Rosepippuri
1 rkl Tilli, tuore
200 g Fenkoli, salaattifenkoli
1 rkl Valkoviinietikka
6 tl Oliiviöljy
200 g Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti
200 g Tomaatti
100 g Sitruuna, punnittu kuorineen
Ohjeet

Nypi siikafileestä ruodot pois, jos niitä ei ole poistettu. Ripottele pinnalle merisuola, sokeri ja rosepippurit tasaisesti. Nosta päälle tilliä. Kietaise voipaperiin ja nosta paketti muovipussiin. Anna graavaantua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Huuhdo fenkoli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon valkoviinietikka ja öljy. Anna marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia tai yön yli.

Poista tillin oksat siikafileen pinnasta ja leikkaa filee vinottain ohuiksi siivuiksi. Revi huuhdotut ja hyvin valutetut salaatinlehdet ja jaa ne lautasille. Ripottele joukkoon marinoitunut fenkoli ja kaavi myös marinadi mukaan. Lohko tomaatit ja lisää ne sekä siikasiivut salaatin pinnalle. Voit listätä annoksiin myös muutaman kauniin värisen yrtin kuten kuvassa. Lisää tarvittaessa vähän rosepippureita. Leikkaa hyvin pestystä sitruunasta 4 lohkoa ja nosta ne lautasille.

Vinkki

Nauti salaatti alkuruuaksi hyvän leivän kera.

Yksi annos sisältää 172 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":91,"alcohol":0,"protein":62,"carbohydrates":19},"weight":{"fat":9.94,"alcohol":0,"protein":15.28,"carbohydrates":4.75,"saturated_fat":1.55,"sugar":3.89,"fibre":3.45,"salt":1.6},"percent_raw":{"fat":0.5274637339372301,"alcohol":0,"protein":0.3605592392272398,"carbohydrates":0.11197702683553014},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":36,"carbohydrates":11},"total":{"kcal":173,"weight":40.46,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":263.31},"item_type":"recipe","recipe_id":1024583,"servings":4}}

 
Sulje