Höyrytä puolitetut ruusukaalit tai muu kaali kovan kypsäksi. Kaada huuhdotut ja valutetut kikherneet kulhoon. Sekoita joukkoon viipaloitu varsiselleri (kypsennä hetki mikrossa, jos et pidä raa'asta varsiselleristä), kuutioitu päärynä tai omena, sitruunamehu ja öljy. Mausta. Raasta porkkana hienoksi. Kokoa salaatti kahdelle lautaselle ja lisää tuoreita yrttejä, jos niitä sattuu olemaan kotona.
Voit käyttää myös hienoksi raastettua keräkaalia. Kaalien energia-arvot ovat hyvin lähellä toisiaan. Nauti täysjyväleivän kera.
Jos otat salaatin kahtena päivänä töihin. Kaada kikherne jne. eväsrasian pohjalle porkkanaraasteen kera ja lisää salaatinlehdet pinnalle. Sekoita vasta kun ruokailet. Salaatti säilyy silloin kauniimpana. Jos pidät tulisesta mausta, sekoita kikherneiden joukkoon esim. chilikastiketta, tabascoa, makeaa chilikastiketta tms.