Käytä salaattin edellisenä päivänä päivälliselle keitettyä esikypsytettyä rikottua ohrasuurimoa tai riisi-viljaseosta n. 2 dl. Valuta kikherneet ja kaada ne sekä kypsät ohrasuurimot kulhoon. Mausta balsamiviinietikalla, öljyllä ja mustapippurilla.
Lisää joukkoon kuutioitu tomaatti, silputut sipulinvarret tai vähän silputtua punasipulia sekä osa paloitellusta paprikasta. Sekoita. Revi huuhdotut valutetut salaatinlehdet lautaselle ja kaada keskelle sekoittamasi salaatti. Koristele viipaloidulla kurkulla ja suikaloidulla paprikalla.
Keitä kerralla isompi määrä kokonaisia ohrasuurimoita esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita tai riisi-viljaeosta, jäähdytä ja pakasta sopivan kokoisina kerta-annoksina. Voit lisätä ohraa mm. salaattehin, patoihin, keittoihin ym. ja lämmittää vaikka lisäkkeeksi. Jos käytät paljon kikherneitä, osta pussillinen kuivattuja herneitä ja liota ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Pakasta sopivan kokoisina kerta-annoksina.