Valuta kikherneistä liemi ja kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tuoreita papuja, keitä puhdistettuja papuja väljässä vedessä 8-10 minuuttia ja huuhtele ne sitten kylmällä vedellä. Pilko jäähtyneet pavut. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele pavut marinadin sekaan. Anna maustua noin 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa salaattipeti. Suikaloi salaatti sekä rucola ja levitä ne tarjoiluvadin pohjalle. Halkaise paprika, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa puolikkaat mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Levitä paprika- sekä punasipulisuikaleet ja basilika salaattien päälle. Kaada maustuneet pavut marinadeineen salaattipedille, sekoita halutessasi kevyesti nostellen ja tarjoa salaatti esimerkiksi moniviljapatongin kanssa.