Ladataan... Ladataan...

Kikherne-papusalaatti

Valmistusaineet 4:lle
400 g säilöttyjä kikherneitä
200 g Pakastettuja vihreitä papuja tai tuoreita papuja
Marinadi
2 rkl (silputtu) silputtua tuoretta korianteria tai persiljaa
1 rkl silputtua tuoretta minttua
1 tl (raastettu) raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl vettä
1 tl hunajaa
Salaattipeti
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucola ruukku
1 kpl punasipuli
1.5 dl silputtua tuoretta basilikaa
1 1/2 kpl (keskik.) punainen paprika
Ohjeet

Valuta kikherneistä liemi ja kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tuoreita papuja, keitä puhdistettuja papuja väljässä vedessä 8-10 minuuttia ja huuhtele ne sitten kylmällä vedellä. Pilko jäähtyneet pavut. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele pavut marinadin sekaan. Anna maustua noin 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa salaattipeti. Suikaloi salaatti sekä rucola ja levitä ne tarjoiluvadin pohjalle. Halkaise paprika, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa puolikkaat mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Levitä paprika- sekä punasipulisuikaleet ja basilika salaattien päälle. Kaada maustuneet pavut marinadeineen salaattipedille, sekoita halutessasi kevyesti nostellen ja tarjoa salaatti esimerkiksi moniviljapatongin kanssa.

Yksi annos sisältää 360 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":92,"alcohol":0,"protein":87,"carbohydrates":181},"weight":{"fat":9.82,"alcohol":0,"protein":20.95,"carbohydrates":43.5,"saturated_fat":0.81,"sugar":7.25,"fibre":17.18,"salt":0.56},"percent_raw":{"fat":0.2552732764594665,"alcohol":0,"protein":0.2420656002074697,"carbohydrates":0.5026611233330637},"percent":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":360,"weight":100.07,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":264.09},"item_type":"recipe","recipe_id":36314,"servings":4}}

 
Sulje