Ladataan... Ladataan...

Kinkku-herkkusienipiirakka

Valmistusaineet 16:lle
Pohja
50 tl Voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruislesettä
2 tl oreganoa
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 rkl maitoa
Täyte
6 dl maitoa
6 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 rkl punaista pestoa
1 tl suolaa
1 tl (rouhittu) pippurisekoitusta
300 g (2 pss á 150 g) mustaleimaraastetta
400 g Saunapalvikinkkua
400 g Tuoreita herkkusieniä
3 kpl (keskik.) punaista paprikaa
Ohjeet

Lisäksi tarvitset koristeeksi tuoreita yrttejä, esimerkiksi oreganoa ja basilikaa.

Valmista piirakan pohja. Nypi rasvan joukkoon vehnäjauhot ja ruisleseet. Mausta oreganolla. Sekoita taikinaan munat ja lorauta joukkoon maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna hetki tasoittua kylmässä.
Kauli taikinasta leivinpaperin päällä uunipellin kokoinen levy. Esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Valmista sillä välin täyte.
Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada joukkoon maito. Mausta munamaito punaisella pestolla, suolalla ja pippurisekoituksella. Suikaloi kinkku, viipaloi herkkusienet ja kuutioi paprikat.
Ripottele piirakkapohjan päälle juustoraaste ja kaada päälle munamaito. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Nosta piirakka uunista ja ripottele hieman hyytyneen munamaidon pinnalle kinkkusuikaleet, herkkusienet ja paprikapalat, näin saat pinnasta kauniimman. Paista piirakkaa vielä parikymmentä minuuttia, eli kunnes täyte on hyytynyt.
Koristele kinkkuherkkusienipiirakka hieman jäähtyneenä tuoreilla yrteillä.

Yksi annos sisältää 291 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":148,"alcohol":0,"protein":69,"carbohydrates":74},"weight":{"fat":16.33,"alcohol":0,"protein":17.21,"carbohydrates":18.32,"saturated_fat":6.4,"sugar":3.83,"fibre":2.37,"salt":1.34},"percent_raw":{"fat":0.5083101989463934,"alcohol":0,"protein":0.23818320793364478,"carbohydrates":0.2535065931199619},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":25},"total":{"kcal":290,"weight":65.8,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":207.36},"item_type":"recipe","recipe_id":1808,"servings":16}}

 
Sulje