Silppua sipuli, paloittele porkkana ja puolita ruusukaalit tai paloittele parsakaali. Kuullota silputtua sipulia hetki öljyssä paistokasarissa, lisää porkkanat ja parsakaalit ja jatka hetki kuullotusta sekoitellen. Lisää vesi ja murustettu kasvis- tai kanaliemekuutio, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kylmällä vedellä siivilässä huuhdotut linssit. Anna kiehua miedolla lämmöllä runsaat 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
Poista lenkistä kuori ja paloittele se. Sekoita padan joukkoon linssien jälkeen tai paahda palat pannulla ja lisää vasta kypsän padan joukkoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolaripauksella. Mausta lopuksi halutessasi esim. sinapilla, maustekastikkeella tai tuoreilla yrteillä.
Nauti leivän kera. Valmista keralla isompi annos ja pakasta osa kerta-annoksina esim. lounasreväsruuaksi. Maku vain paranee lämmityksestä.