Ladataan... Ladataan...

Linssi-makkarapata

Valmistusaineet 5:lle
2 kpl Sipuli
200 g Porkkana
200 g Ruusukaali
3 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
240 g Punainen linssi
4 dl Vesi
1 kpl Kasvisliemikuutio
400 g Kevyt broilerlenkki
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
1 rkl Sinappi
1 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Silppua sipuli, paloittele porkkana ja puolita ruusukaalit tai paloittele parsakaali. Kuullota silputtua sipulia hetki öljyssä paistokasarissa, lisää porkkanat ja parsakaalit ja jatka hetki kuullotusta sekoitellen. Lisää vesi ja murustettu kasvis- tai kanaliemekuutio, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kylmällä vedellä siivilässä huuhdotut linssit. Anna kiehua miedolla lämmöllä runsaat 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.

Poista lenkistä kuori ja paloittele se. Sekoita padan joukkoon linssien jälkeen tai paahda palat pannulla ja lisää vasta kypsän padan joukkoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolaripauksella. Mausta lopuksi halutessasi esim. sinapilla, maustekastikkeella tai tuoreilla yrteillä.

Vinkki

Nauti leivän kera. Valmista keralla isompi annos ja pakasta osa kerta-annoksina esim. lounasreväsruuaksi. Maku vain paranee lämmityksestä.

Yksi annos sisältää 355 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":104,"alcohol":0,"protein":89,"carbohydrates":162},"weight":{"fat":11.53,"alcohol":0,"protein":22.13,"carbohydrates":40.47,"saturated_fat":2.94,"sugar":4.56,"fibre":7.68,"salt":3.34},"percent_raw":{"fat":0.2930017855518209,"alcohol":0,"protein":0.24992597615051249,"carbohydrates":0.4570722382976666},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":46},"total":{"kcal":355,"weight":92.65,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":319.49},"item_type":"recipe","recipe_id":1024336,"servings":5}}

 
Sulje