Paloittele nyljetty, puhdistettu made. Nosta madepalat veteen, jossa on kiehunut jonkin aikaa mateen pää ja paloiteltu sipuli ja vähän porkkanapaloja (näitä liemijuureksia ei ole merkitty raaka-aineisiin, koska niitä ei syödä). Kypsennä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
Nosta kalapalat lautaselle odottamaan ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Nosta se liedelle ja lisää joukkoon öljy, silputtu sipuli ja pieneksi paloitellut perunat ja porkkanat. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia ja lisää kuutioitu kesäkurpitsa kypsymisen puolivälissä.
Puhdista kasvisten kypsyessä kalapalat ruodoista. Lisää keittoon pakastevihannekset, kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi kypsät kalapalat ja kuumenna. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja tillillä. Tarkista maku.
Kun käytät kalana seitiä, lisää kalaliemikuutiot, porkkanapalat ja sipulisilppu kiehuvan veden joukkoon ja keitä 10 minuuttia ja lisää sen jälkeen kesäkurpitsapalat. Lisää kuutioitu pakastekala, kun keitto taas kiehuu ja hetken kuluttua pakastevihannekset. Keitä miedolla lämmöllä ettei kala hajoa.