Osta puolikas kirjolohta ruotoineen. Keitä päästä, ruodoista ja nahasta liemi. Kaada kylmä vesi ainesten päälle, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Voit lisätä joukkoon kiehumaan myös palan porkkanaa ja sipulia sekä pippureita. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
Kuori ja paloittele kasvikset sekä leikkaa kala sopivan kokoisiksi paloiksi liemen kiehuessa. Jos et keitä lientä, käytä 2 kalaliemikuutiota.
Lisää hienonnettu sipuli, porkkanapennit sekä vaaleat purjorenkaat kiehuvaan kalaliemeen. Keitä viitisen minuuttia ennen perunakuutioiden lisäämistä.
Lisää paprikakuutiot ja purjon vihreät renkaat, kun kasvikset ovat lähes kypsiä.
Sekoita lohikuutiot varovasti joukkoon, kun kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti kannen alla. Mausta suolalla, tillisilpulla ja varovasti pippurilla myllystä rouhien. Tarkista maku.