Kuori parsat perunankuorimaveitsellä nupusta pois päin. Poista kova tyviosa veitsellä leikaten tai sormella taittaen. Kypsennä parsat esim. paistokasarissa. Lisää ne kiehuvaan, suolalla ja sokerilla maustettuun veteen. Keitä 8-12 minuuttia parsan tuoreudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla. Älä keitä lötköiksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä parsat. Leikkaa ne vinottain muutamaan osaan tai jätä kokonaisiksi. Voit käyttää myös säilykeparsaa.
Suikaloi kurkku, viipaloi omena ja suikaloi tai revi salaatti. Kokoa salaatti annoksiksi lautasille tai sekoita se kulhossa. Mausta sitruunamehulla ja öljyllä, hienonnetulla tillillä, pippurilla ja suolaripauksella.
Voit korvata parsan kypsennetyllä parsakaalilla. Nauti salaatin kanssa leipää.