Ladataan... Ladataan...

Kirjolohi-parsasalaatti

Valmistusaineet 6:lle
300 g Savukirjolohi kokonainen
250 g Parsa, tankoparsa
180 g Omena, kotimainen, kuorineen
150 g Kurkku
200 g Lehtisalaatti
3 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
6 tl Rypsiöljy
0.2 tl Merisuola, vuorisuola
0.2 tl Mustapippuri
Ohjeet

Kuori parsat perunankuorimaveitsellä nupusta pois päin. Poista kova tyviosa veitsellä leikaten tai sormella taittaen. Kypsennä parsat esim. paistokasarissa. Lisää ne kiehuvaan, suolalla ja sokerilla maustettuun veteen. Keitä 8-12 minuuttia parsan tuoreudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla. Älä keitä lötköiksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä parsat. Leikkaa ne vinottain muutamaan osaan tai jätä kokonaisiksi. Voit käyttää myös säilykeparsaa.

Suikaloi kurkku, viipaloi omena ja suikaloi tai revi salaatti. Kokoa salaatti annoksiksi lautasille tai sekoita se kulhossa. Mausta sitruunamehulla ja öljyllä, hienonnetulla tillillä, pippurilla ja suolaripauksella.

Vinkki

Voit korvata parsan kypsennetyllä parsakaalilla. Nauti salaatin kanssa leipää.

Yksi annos sisältää 173 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":107,"alcohol":0,"protein":50,"carbohydrates":16},"weight":{"fat":11.56,"alcohol":0,"protein":12.06,"carbohydrates":3.79,"saturated_fat":0.26,"sugar":3.61,"fibre":2.59,"salt":1.28},"percent_raw":{"fat":0.6211625599628353,"alcohol":0,"protein":0.2882383147372927,"carbohydrates":0.09059912529987203},"percent":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":9},"total":{"kcal":172,"weight":35.150000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":192.31},"item_type":"recipe","recipe_id":1024138,"servings":6}}

 
Sulje