Osta kokonainen kirjolohi ja fileoi itse tai pyydä kauppiasta fileoimaan se. Valmista toisesta fileestä esim. uunikalaa tms. ja toisesta + perkeistä keitto.
Lisää pää ja muut perkeet kylmään veteen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen sen aikaa kun käsittelet kasvikset.
Silppua kuorittu sipuli, paloittele kuoritut punajuuret, lanttu ja porkkanat. Siivilöi liemi toiseen isompaan kattilaan ja lisää silputtu sipuli ja punajuuri liemeen kiehumaan. Keitä viitisen minuuttia ja lisää lanttu- ja porkkanakuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä ja paloittele sillä välin perunat ja kala. Kun juurekset ovat puolikypsiä lisää perunat ja hetken kuluttua suikaloitu kiinankaali. Lisää paloiteltu kala vasta kun kaikki kasvikset ovat lähes kypsiä. Hauduta kypsäksi muutama minuutti, mausta ja tarkista maku.
Valmista salaatti: revi tai suikaloi sydän- tai jäävuorisalaatti, pilko tomaatit ja kuoritut mandariinit. Lisää öljy, viinietikka ja mustapippuria myllystä ja sekoita hyvin.
Nauti aterialla myös leipää ja maitoa.