Keitä kirjolohen päästä ja ruodoista liemi mikäli mahdollista. Silppua sipuli, kuutioi peruna, porkkanat ja pätkä kurkkua. Leikkaa kukkakaalin kantaosa kuutioiksi ja kukkaosa nupuiksi.
Käytä siivilöityä kalalientä tai kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon 1 rkl kala- tai hummenrifondia tai ½ kalaliemikuutio sekä sipuli- ja porkkanakuutiot. Anna kiehua hetken aikaa ja lisää perunakuutiot ja kukkakaalikuutiot. Keitä 10-15 minuuttia, lisää kukkakaalinnuput ja hetken päästä kirjolohikuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä vain muutama minuutti ettei kala hajoa. Lisää kurkkukuutiot keiton joukkoon ihan lopussa, niin että ne ehtivät kuumentua, mutta eivät varsinaisesti kypsyä.
Mausta keitto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla ja ripottele sekaan vähän vinottain leikattua kevätsipulia ja/tai runsaasti hienonnettua tilliä. Tarkista maku.
Nauti keitto ruisleivän kera.