Ladataan... Ladataan...

Kirpeä perunasalaatti

Valmistusaineet 6:lle
75 g Punasipuli
1 dl Rypsiöljy
4 rkl Omenaviinietikka
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
400 g Peruna, punnittu kuorineen, keitetty, suolaton
150 g Paprika punainen
150 g Kurkku
1 kpl Omena, ulkomainen, kuorineen, keskiarvo
100 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
3 dl Kapris
3 rkl (silputtu) Persilja, tuore
0.5 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
100 g Lehtisalaatti
Ohjeet

Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita omenaviinietikka, mausteet ja öljy hyvin keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon sipulisuikaleet.

Kuori edellisenä päivänä aterialta ylijääneet perunat, kuutioi ne ja sekoita kastikkeen ja sipulin joukkoon. Anna marinoitua puolisen tuntia. Salaatista tulee maukkaampaa, jos kuorit ja kuutioit perunat lämpiminä ja annat salaatin maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Jatka silloin valmistus loppuun.

Kuutioi paprika, kurkku, omena ja suikaloi varsiselleri. Lisää ne, kaprikset, persilja tai tilli sekä sitruunamehua maun mukaan salaatin joukkoon ja sekoita varovasti. Tarkista maku ja kirpeys. Revi salaatinlehdet vadille ja kumoa salaatti päälle.

Vinkki

Nauti lisukkeena, sellaisenaan tai hyvän leivän kera.

Kun valmistat salaattia isomman annoksen kerralla, lisää salaatinlehtiä pediksi vain kerralla syötävään annokseen. Tai tarjoa salaatin lehdet erikseen omasta kulhosta.

Yksi annos sisältää 212 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":137,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":64},"weight":{"fat":15.65,"alcohol":0,"protein":2.81,"carbohydrates":16.42,"saturated_fat":0.96,"sugar":6.24,"fibre":3.28,"salt":2.3},"percent_raw":{"fat":0.6467626830974238,"alcohol":0,"protein":0.05152748579041489,"carbohydrates":0.3017098311121614},"percent":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":30},"total":{"kcal":211,"weight":47.660000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":260.89},"item_type":"recipe","recipe_id":1024244,"servings":6}}

 
Sulje