Ladataan... Ladataan...

Kirsikkatorttu

Valmistusaineet 8:lle
200 g Taloussuklaata
3 kpl kananmunia
0.75 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 prk creme fraichea
Pinnalle
0.5 dl maitoa tai mehua kostutukseen
2 dl kirsikkahilloa
0.5 prk creme fraichea
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
600 g Kirsikoita ilman kiviä (noin 1 litra / torttu)
2.5 dl vispikermaa
Ohjeet

Haluttaessa lisäksi
2 dl suklaaraastetta, yrttejä

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita kuumuutta kestävä kulho kattilan päälle, jossa on tilkka vettä. Kuumenna vettä ja sulata paloiteltu suklaa kulhossa. Jäähdytä.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sulatettu, jäähtynyt suklaa sekä ranskankerma.
Kaada voideltuun, 26-senttiseen irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa uunin alatasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä kokonaan.
Vaahdota vispi ranskankerman ja sokerien kanssa. Lisää sokerit vähän kerrallaan.
Kostuta torttupohjaa päältä ja reunoilta maidolla, mehulla tai muulla nesteellä.
Levitä vaahto päälle.
Koristele kokonaisilla kirsikoilla ja halutessasi suklaaraasteella ja yrteillä.

Yksi annos sisältää 594 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":205,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":360},"weight":{"fat":22.34,"alcohol":0,"protein":7.2,"carbohydrates":88.34,"saturated_fat":9.06,"sugar":79.07,"fibre":3.37,"salt":0.28},"percent_raw":{"fat":0.3447237368000234,"alcohol":0,"protein":0.049391338961689984,"carbohydrates":0.6058849242382865},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":61},"total":{"kcal":594,"weight":209.66,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":263.47},"item_type":"recipe","recipe_id":17683,"servings":8}}

 
Sulje