Ladataan... Ladataan...

Klassinen sipulikeitto

Valmistusaineet 4:lle
8 kpl sipuleita
3 kynsi valkosipulinkynsiä
2 rkl öljyä
0.5 dl sokeria
1 l kasvislientä
1.5 dl omenamehua
0.5 tl timjamia
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
Ohjeet

Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuleita (ei vielä valkosipulia) 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää lopuksi lämpöä, jotta sipulit saavat väriä. Ripottele sokeri kattilaan ja sekoittele. Vähennä lämpöä, lisää valkosipulisilppu ja sekoita. Lisää kuuma liemi ja anna keiton hautua puoli tuntia välillä sekoitellen. Lisää viini tai mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta keitto timjamilla ja pippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa.

Koristele halutessasi annokset tuoreella timjamilla. Tarjoa keitto lämpimien juustoleipien kanssa.

Yksi annos sisältää 168 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":74,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":85},"weight":{"fat":8.24,"alcohol":0,"protein":2.24,"carbohydrates":21.17,"saturated_fat":1.28,"sugar":20.2,"fibre":2,"salt":3.48},"percent_raw":{"fat":0.4419293486652751,"alcohol":0,"protein":0.05335929092318982,"carbohydrates":0.5047113604115351},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":168,"weight":58.60999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":417.75},"item_type":"recipe","recipe_id":281366,"servings":4}}

 
Sulje