Ota broilerinjauheliha (kananpojanpaistijauheliha) huoneenlämpöön. Silppua sipuli. Kuori tai puhdista ja huuhdo muut kasvikset. Leikkaa porkkanat penneiksi. Käytä keittoon parsakaalin kantaosa ja tarvittaessa myös kukkaosaa. Kuori varsi ja leikkaa se paksuhkoiksi viipaleiksi. Poista ruusukaaleista kannat ja mahdolliset huonot lehdet. Halkaise isot ruusukaalit. Pätki lehti- eli varsiselleri. Leikkaa lehtikaali suikaleiksi. Käytä kiinankaalia, kun lehtikaalia ei ole tarjolla.
Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon yksi kanaliemikuutio, pari salvian ja timjamin oksaa (tai lisää silputut yrtit loppuvaiheessa), rypsiöljy ja sipulisilppu. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanapennit ja anna kypsyä viitisen minuuttia ennen kaalien ja lehtisellerin lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää broilerinjauheliha nokareina keittoon. Voit lisätä se myös murusina. Kun keitto alkaa kiehua, sekoita joukkoon ruispasta. Keitä vielä noin 6 minuuttia. Anna keiton hautua hetken aikaa. Tarkista maku ja poista yrtinoksat.
Nauti keiton kanssa ruis- tai muuta täysjyväleipää.