Kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa sipuli silpuksi tai renkaiksi ja sipulinvarret renkaiksi. Paloittele kesäkaali tai suikaloi syys/talvikaali. Leikkaa kukkakaalin varsiosa paloiksi ja kukkaosa nupuiksi. Kuori parsakaalin varsi ja viipaloi se. Leikkaa kukkaosa nupuiksi.
Paista huoneenlämpöinen jauheliha rypsiöljyssä. Lisää mukaan sipulisilppu (ei varsia) ja porkkanaviipaleet ja kuullota hetki. Mausta suolaripauksella ja pippurilla.
Kaada kattilaan kiehuva vesi ja kuutio tai fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaali ja perunakuutiot, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 10 minuuttia ennen kukka- ja parsakaalin lisäystä. Anna kypsyä hiljaa kiehuen vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku ja kypsyys, ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Mausta keitto lopuksi yrttisilpulla.
Kesä- ja syyskasviksista keitto kypsyy nopeasti, varastokaali ja talviperunat vaativat pidemmän kypsymisajan. Nauti keiton kanssa ruisleipää.