Maustamiseen oman maun mukaan paahdettua valkosipulia, suolaa, valkopippuria ja sitruunamehua. Lisäksi tarvitset vettä tai maitoa.
Esikäsittele ja keitä pavut pussin ohjeen mukaan kypsiksi. Varaa kylliksi aikaa, sillä pavut on hyvä käsitellä jo edellisenä päivänä! Pilko ja kuullota öljyssä valkosipulinkynnet, sipuli, pekoni, perunat ja timjami. Voit jättää pekonin halutessasi pois. Lisää keitetyt pavut ja maitoa (tai vettä) sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta sitten sauvasekoittajalla ja painele siivilän läpi. Lisää kuohukerma (tai soijakerma) ja halutessasi voi sekä maun mukaan paahdettua valkosipulia, suolaa ja pippuria. Kiehauta. Ohenna keitto tarvittaesa maidolla. Mausta vielä sitruunamehulla ja tarkista maku.