Ladataan... Ladataan...

Kuorrutettu sipulikeitto

Valmistusaineet 4:lle
700 g Sipuli
5 kynsi Valkosipuli
3 rkl Rypsiöljy
2 dl Valkoviini kuiva
6 dl Vesi
0 g Laakerinlehti
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0 g Valkopippuri
0.3 tl Timjami, kuivattu
0.3 tl Rosmariini, kuivattu
0.5 tl Ruokasuola
2 viipale (keskik.) Grahampaahtoleipä veteen (vehnäjauho, grahamjauho)
50 g Emmental punaleima juustoraaste
Ohjeet

Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne kattilassa kullankeltaisiksi.

Lisää liemi, valkoviini, vesi ja kaikki mausteet. Keitä ainakin 30 minuuttia, mutta mielellään vaikka 1 tunti. Sipulin pitää olla herkullisen pehmeää. Tarkista maku.

Vinkki

Annostele keitto lautasille ja tarjoile juustolla gratinoitujen leipäkuutioiden kanssa.

Yksi annos sisältää 258 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":134,"alcohol":32,"protein":30,"carbohydrates":62},"weight":{"fat":14.9,"alcohol":4.55,"protein":7.47,"carbohydrates":15.42,"saturated_fat":2.96,"sugar":8.83,"fibre":3.9,"salt":1.06},"percent_raw":{"fat":0.520766389407188,"alcohol":0.12369633577199074,"protein":0.11598057390408271,"carbohydrates":0.2395567009167386},"percent":{"fat":52,"alcohol":12,"protein":12,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":258,"weight":59.089999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":418.06},"item_type":"recipe","recipe_id":1023353,"servings":4}}

 
Sulje